Music by The Refusers

Sunday, May 16, 2021

Keserű és édes - M.N. Hopkins meglátása


A fizikai test számára a keserűség gyakran az egészség katalizátora, az édesség pedig gyakran a betegség katalizátora.

Az érzelmi testre ennek az ellenkezője igaz.  Az édes elősegíti az egészséget, a keserűség pedig a betegséget.

A Lélek számára a keserű és az édes csak az emberi tapasztalat része.  Bizonyos értelemben a Lélek szemszögéből nézve, a keserűt az édessel együtt vesszük.

Ennek tudatában a változás a viszonyítási pont megváltoztatásának kérdése.   A keserű vagy az édes attól függően, hogy hasznos vagy káros vagy semleges, hogy honnan nézzük.

©  2017  M.N. Hopkins

Megjegyzés: Egy olyan emberre gondoltam, aki nagyon keserű volt az élet miatt, és amiatt, hogy nem érte el azt, amiről úgy gondolta, hogy az ő szerepe kellene, hogy legyen ebben a világban, vagy jobban mondva, hogy mások nem fogadták el őt tanácsadóként vagy guruként.   Elgondolkodtam az irreális elvárásokon és az ego-vezérelt gondolkodáson, és a keserű és az édes közötti kapcsolat ugrott be a fejembe.  Sok gyógyító szer keserű, míg az édesség betegséghez vezethet. Érzelmi szinten ez éppen fordítva van.  Ami a Lelket illeti, ez mind az élet része ebben a világban.  Tegnap este és ma reggel gondolkodtam ezen egy kicsit, és leírtam néhány gondolatot, és a fenti felismerés az eredmény.

To read the original insight in English, please click on the link below:

https://mnhopkins.blogspot.com/2017/12/bitter-sweet-insight-from-mn-hopkins.html

No comments: