Music by The Refusers

Tuesday, May 11, 2021

Bitter & Zoet - Een Inzicht van M.N. Hopkins


Voor het fysieke lichaam is bitterheid vaak een katalysator voor gezondheid en zoetheid vaak een katalysator voor ziekte.

Voor het emotionele lichaam is het tegenovergestelde waar.  Zoetheid bevordert gezondheid en bitterheid bevordert ziekte.

Voor Spirit zijn bitter en zoet gewoon een deel van de menselijke ervaring.  In zekere zin, vanuit het perspectief van de Ziel, nemen we het bittere met het zoete.

Dit wetende, is verandering een kwestie van het veranderen van je referentiepunt.   Bitter of zoet is heilzaam of schadelijk of neutraal, afhankelijk van waar we vandaan kijken.

© 2017  M.N. Hopkins

Opmerking: Ik dacht aan een persoon die zo bitter was over het leven en het niet bereiken van wat hij geloofde dat zijn rol in deze wereld zou moeten zijn, of beter gezegd, het feit dat anderen hem niet accepteerden als adviseur of goeroe.   Ik dacht na over onrealistische verwachtingen en ego-gericht denken en de relatie tussen bitter en zoet schoot me te binnen.  Veel geneeskrachtige middelen zijn bitter, terwijl zoet juist tot ziekte kan leiden. Op het emotionele niveau is het precies het tegenovergestelde.  Wat betreft Spirit, het is allemaal een deel van het leven in deze wereld.  Ik heb er wat over nagedacht en wat gedachten opgeschreven gisteravond en vanochtend en het bovenstaande inzicht is het resultaat.

To read the original insight in English, please click on the link below:

https://mnhopkins.blogspot.com/2017/12/bitter-sweet-insight-from-mn-hopkins.html

No comments: