Music by The Refusers

Monday, May 10, 2021

Πικρό & Γλυκό - Μια εικόνα από τον M.N. Hopkins


Για το φυσικό σώμα, η πίκρα είναι συχνά καταλύτης για την υγεία και η γλυκύτητα είναι συχνά καταλύτης για την ασθένεια.

Για το συναισθηματικό σώμα ισχύει το αντίθετο.  Η γλυκύτητα προάγει την υγεία και η πικράδα την αρρώστια.

Για το Πνεύμα, το πικρό και το γλυκό είναι απλώς ένα μέρος της ανθρώπινης εμπειρίας.  Κατά μία έννοια, από την οπτική γωνία της Ψυχής, παίρνουμε το πικρό μαζί με το γλυκό.

Γνωρίζοντας αυτό, η αλλαγή είναι θέμα αλλαγής του σημείου αναφοράς.   Το πικρό ή το γλυκό είναι ωφέλιμο ή επιβλαβές ή ουδέτερο, ανάλογα με το σημείο από το οποίο βλέπουμε.

©  2017  M.N. Hopkins

Σημείωση: Σκεφτόμουν ένα άτομο που ήταν τόσο πικρό για τη ζωή και για το ότι δεν πέτυχε αυτό που πίστευε ότι θα έπρεπε να είναι ο ρόλος του σε αυτόν τον κόσμο ή καλύτερα, το ότι οι άλλοι δεν τον αποδέχονταν ως σύμβουλο ή γκουρού.   Σκέφτηκα τις μη ρεαλιστικές προσδοκίες και τη σκέψη που κατευθύνεται από τον εγωισμό και η σχέση μεταξύ πικρού και γλυκού ήρθε στο μυαλό μου.  Πολλές θεραπευτικές θεραπείες είναι πικρές ενώ τα γλυκά μπορούν να οδηγήσουν σε ασθένεια. Σε συναισθηματικό επίπεδο είναι ακριβώς το αντίθετο.  Όσον αφορά το Πνεύμα, όλα είναι μέρος της ζωής σε αυτόν τον κόσμο.  Το σκέφτηκα λίγο και έγραψα κάποιες σκέψεις χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί και η παραπάνω διαπίστωση είναι το αποτέλεσμα.

To read the original insight in English, please click on the link below:

https://mnhopkins.blogspot.com/2017/12/bitter-sweet-insight-from-mn-hopkins.html

No comments: